Jdi na obsah Jdi na menu

České hráčky zdolaly Němky

6. 2. 2012

České reprezentantky zdolaly v čele s Petrou Kvitovou Němky. Tuto jízdu začala nějdříve Iveta Benešová, která vyhrála nad Lisickou 2:6 6:4 a 6:2. V tiskovce Benešová vypověděla, že se cítila po 2. setu jasně lépe, než na začátku zápasu. Poté na kurt nastoupila Petra Kvitová, která se sice možná více trápila, ale přinesla do šatny důležitý 2. bod.A poté už pouze pokračovala další spanilá jízda.

Dalším soupeřem Česka ve Fed Cupu budou Italky. Češky se budou chtít pomstit Italkám na domácí půdě za krutou porážku z předchozích let.

Menší rozhovor s Petrou od seznam.cz

Dvakrát jste ve Stuttgartu otočila zápas. Jak jste se cítila v duelu jedniček po sobotním thrilleru s Görgesovou?

Nebylo to optimální. Neměla jsem úplně bezbolestné tělo. Asi z toho povrchu. Bolely mě záda, nohy. Vlastně jsem měla nejmíň času ze všech holek dát se do kupy. Ale ono je to jedno, když jsem vyhrála.

Jak byste ohodnotila váš celkový víkendový výkon?

Opravdu, když to řeknu blbě, tak jsem nehrála moc dobře. Bylo to o bojovnosti. Nehrála jsem tenis, který normálně předvádím. O to jsou asi ty výhry cennější. S Lisickou jsem se v závěru snažila do toho víc jít a ne jen tak opinkávat. Nakonec fajn, že jsem nehrála dvě a půl hodiny, ale jen dvě...

Cítila jste velkou odpovědnost, když se čekalo, že postup zpečetíte hned po třetím zápase?

Je dobré, že to zase vyšlo. Máme pohodu. Sice je hezké fandit deblu za stavu 2-2 na zápasy, ale takhle je to mnohem příjemnější.

Ukázaly jste v Německu, že máte na obhajobu trofeje?

Asi jo. Zápasy byly vyrovnané, překulilo se to vždycky na naši stranu.

Tentokrát k vašim bodům přidala třetí už Iveta Benešová. Je to pro vás velká pomoc, že se nemusíte nervovat u rozhodující čtyřhry?

Určitě! Můžou přijít zápasy, kdy prohraju, ale holky to budou schopné otočit zase na naši stranu. Jsem ráda, že je mám v týmu.

Sama jste říkala, že vaše výkony nejsou úplně ideální. Kolik vám toho chybí k formě ze závěru loňského roku?

Když porovnáte Turnaj mistryň v Istanbulu nebo loňský Fed Cup s tím, co předvádím teď, tak to opravdu není, co bych si představovala. Hodně kazím. Po sezóně jsem toho moc nenatrénovala. Byla jsem zraněná, měla jsem dost povinností. Zasáhlo to do naší přípravy. Kondici jsem udělala na sto procent, ale co se týká tenisu, moc jsme toho nenatrénovali. Potřebuji se do toho zase dostat.

Upravíte třeba turnajový program?

Musíme si s trenérem (Davidem Kotyzou) promluvit... Zápasy zatím vyhrávám tím, že mám dobrou psychiku a bojovnost. Taky už i zkušenosti. Vím, kdy co zahrát a jak se do zápasu vrátit. Ale takhle to asi dlouho nevydrží.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář